0

Appelsiner kogt i vanille-sukkerlage (6-8 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skrub appelsinerne godt, dup dem tørre og skær dem i 6 mm tykke skiver. Flæk vanillestangen, skrab kernerne ud og kom stang og kerner i en gryde sammen med sukker og ½ l vand. Kog det op og læg appelsinerne ned i lagen. Skru ned til svag varme og lad det hele simre sagte i 1½-2 timer til lagen er kogt ind og er karamelliseret en smule. Kom appelsinerne på skoldede glas og køl ned. Spis appelsinerne med en god hjemmelavet vanilleis til, brug dem i konfekten eller som tilbehør til and eller gris.

Lagen kan også tilsættes andre hele krydderier, fx stjerneanis, kanel, nelliker, kardemomme mv., hvis man ønsker en mere krydret julesmag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?