0

Appelsinsalat med honningristede pastinakker, sherryvinaigrette og feta (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sulfitter, Mælk

Fremgangsmåde

Skræl pastinakkerne og skær dem i 1 cm3 tern. Vend dem med 2 spsk. olie, 2 spsk. eddike, koriander, salt og peber og bred dem ud på en bageplade. Bag ternene ved 200 grader i 15-20 min. til de er møre og let gyldne. Riv imens skallen af 1 appelsin og pres alt saften af. Pisk begge dele sammen med finthakket skalotteløg, 2 spsk. eddike, sherry, ½ dl olie, salt og peber og smag til. Tag pastinakkerne ud af ovnen, vend dem med halvdelen af dressingen og lad dem køle ned til de er håndvarme. Skær imens skallen af 4 appelsiner med en skarp kniv. Skær kødet i 2-3 mm tykke skiver, anret dem i ét lag på et stort fladt fad og dryp med resten af vinaigretten. Skyl salaten, slyng den tør og snit den i tynde strimler. Lav en lille rede af strimler og læg den midt på appelsinsalaten. Anret de lune pastinaktern i salatreden, smudr feta henover og drys gerne med lidt grofthakket persille. Server straks til fx ristet fisk, and, lam eller kylling.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?