0

Artiskokker med nem krydderurtehollandaise (forret til 2 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Bræk stokken af artiskokkerne helt oppe under blomsten og kom straks hovederne i kogende letsaltet vand. Lad dem koge møre ved middel varme i 35-45 min. - de er klar, når de nederste blade let kan hives af. Skyl krydderurterne grundigt, fjern de grove stilke og hak bladene fint. Rør æggeblomme og sennep sammen med en smule salt og pisk det varme smør i lidt ad gangen til saucen er tyk og cremet. Rør krydderurterne i og smag til. Tag artiskokkerne op af gryden, lad dem dryppe godt af og server straks med saucen som dyp. Artiskokkerne spises ved at tage ét blad af gangen (udefra og ind mod midten), dyppe fæstningsenden i lidt sauce og skrabe det kød af, der sidder der, med tænderne. Når man når hjertet, fjernes de mange "hår" og artiskokbunden blottes. Den spises lettest med kniv og gaffel.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?