0
Asian style grillede jomfruhummere

Asian style grillede jomfruhummere

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Klargøring af jomfruhummer (se video ovenover): Klip rygskjoldet af de hele jomfruhummer og fjern forsigtigt den lille sorte streng (tarmen). Eller du kan lægge jomfruhummerne på ryggen på et skærebræt og flade halen helt ud. Brug gerne en skarp og ikke for bred savtakket kniv (evt.brødkniv). Del hummeren ved at skære i savende bevægelser, mens du lægger et let tryk - skær hummeren hvor der er en naturlig rille mellem de 2 rækker af ben. Fjern nu den lille sorte streng (tarmen), der går ned igennem den ene halvdel af halen. Fjern derefter mavesækken, der er den lille mørke plamage, der sidder lige bag ved øjet/munden, den er ca. på størrelse med en gammel 10-øre. I netop denne del kan der sidde lidt grus og sand, og derfor er det vigtigt, at du fjerner det - og KUN det - da resten af hummerens indre smager fortrinligt og giver en fantastisk smag til smørret.

Spiced kryddersmør: Skær hvidløg groft ud og knus det på et spækbræt med den brede side af en stor kniv - drys 1 tsk. groft salt på og mos videre med siden af kniven til det er kørt til en fin puré. Rør det sammen med blødt smør (IKKE KÆRGAARDEN eller andet blandingsprodukt - nej SMØR!) tilsæt rasp, sesamolie, ristede sesamfrø, finthakkede ristede jordnødder, chili, koriander, ingefær, citronsaft samt lidt af den gule skal. Smag til med salt og peber.

Grilning af jomfruhummer: Læg de ordnede hummere på en godt varm grill på indirekte varme. Sørg for at skærefladen ligger opad. Læg dem gerne tæt, men ikke i lag! Krydr nu med lidt salt (på kødet af hummeren) og fordel nu smørret hen over halen og den åbne del af kroppen. Sørg for at have en drypbakke under til at opsamle smørret der drypper fra. Læg låg på grillen og grill/gratiner hummerne i 2-3 minutter til kødet lige netop begynder at blive mælkehvidt og smørret er smeltet.

Anret i store dybe tallerkener med lidt af det opsamlede smør fra hummerne eller sæt hele fadet på bordet og lad folk lange til sig. Drys gerne massder af frisk koriander over hummerne lige inden servering.

Fif: Server med godt brød og evt. en grøn salat vendt med moden mango, ristede sesamfrø, limesaft og lidt ristet sesamolie.

Hvad med også at prøve?

Danske majs

De store og flotte økologiske majs kommer fra Thorsberggaard på sydvestsjælland, et must have til grillen og enhver sommermiddag

79 kr. Inkl. fragt
Se mere

Ærte Kassen

De friske danske øko ærter i bælg er en ren luksus-råvarer til din madlavning, perfekt til salater eller som snack.

89 kr. Inkl. fragt
Se mere

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?