0
Asian style grillede Patagonske Vildtfangede Røde Gambas (Rejer)

Asian style grillede Patagonske Vildtfangede Røde Gambas (Rejer)

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Patagonske vildtfangede røde gambas (rejer)
1 min.
Flæk gambas i halve

Læg gambas på ryggen på et skærebræt, og flad halen helt ud. Brug gerne en skarp og ikke for bred savtakket kniv (evt.brødkniv). Del rejerne ved at skære i savende bevægelser, mens du lægger et let tryk. Skær rejerne over, der hvor der er en naturlig rille mellem de 2 rækker af ben. Fjern nu den lille sorte streng (tarmen), der går ned igennem den ene halvdel af halen.

NB Du kan sagtens lave disse gambas uden at flække dem. Så griller du dem bare hele, og piller og smovser ved bordet!

peanutssesamfrø
5 min.
Ristede peanuts & sesamfrø

Rist sesam på en tør pande, til de popper. Knus dem let i en morter med lidt salt. Rist nu peanuts på samme pande. 

smørhvidløgcitroningefærkorianderristet sesamoliepeanutssesamfrørød chiligroft saltraspsort peber
10 min.
Spiced kryddersmør:

Skær hvidløg groft ud, og knus det på et spækbræt med den brede side af en stor kniv. Drys 1 tsk. groft salt på, og mos videre med siden af kniven, til du har en fin puré. Rør pureen sammen med blødt smør (IKKE KÆRGAARDEN eller andet blandingsprodukt - nej SMØR!). Tilsæt rasp, sesamolie, ristede sesamfrø, finthakkede ristede peanuts, finthakket rød chilipeber, koriander (gem en god del til pynt), ingefær, citronsaft samt lidt af den gule -skræl. Smag til med salt og peber.

Patagonske vildtfangede røde gambas (rejer)
20 min.
Grillning af gambas:

Læg de ordnede gambas på en godt varm grill på indirekte varme. Sørg for at skærefladen ligger opad. Læg dem gerne tæt, men ikke i lag. Krydr nu med lidt salt (på kødet af rejerne), og fordel smørret hen over halen og den åbne del af kroppen. Sørg for at have en drypbakke under til at opsamle smørret, der drypper fra. Læg låg på grillen, og grill/gratiner rejerne i 2-3 min., til kødet lige netop begynder at blive mælkehvidt, og smørret er smeltet.

30 min.
Anretning:

Anret i store dybe tallerkener med lidt af det opsamlede smør fra rejerne, eller sæt hele fadet på bordet, og lad folk lange til sig. Drys gerne masser af frisk koriander over rejerne lige inden servering.

Fif: Server fx med godt brød og en grøn salat vendt med moden mango, ristede sesamfrø, limesaft og lidt ristet sesamolie.

Bonusinfo

Om de Patagonske vildfangede røde Gambas-rejer:
Vildtfangede kæmperejer, der fanges ud for Argentinas kyst i et beskyttet og naturskånsomt MSC certificeret fiskeri. Vores huskok og mange af verdens førende kokke kalder dette en af ​​de bedste (store) rejer i på markedet - og vi modsiger dem ikke. Vildfanget fra et beskyttet og bæredygtigt fiskeri i det iskolde og rene hav ud for argentinas kyst! Fantastisk delikat saftighed, smag og struktur der minder om en mellemting mellem rejer og hummer. Så lækkert!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?