0
Asian style kyllingevinger med ris og spicy agurkesalat

Asian style kyllingevinger med ris og spicy agurkesalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

kyllingevingergulerøddersesamfrøjasminris
1 min.
Vinger, gulerødder og ris

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Krydr vingerne med salt og peber, læg dem i et ildfast fad, og sæt dem i den varme ovn i ca. 25-30 min. (hvis vingerne er hele, kan du med fordel dele dem i to ved leddet). 

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

Skræl eller skrub gulerødderne, skær dem i skrå skiver, og læg dem i et ildfast fad. Dryp med lidt olivenolie, krydr med salt og sesamfrø, og bag dem i den varme ovn i 15-20 min. 

agurkristet sesamoliesriracha saucerødløgforårsløgavokado
10 min.
Agurkesalat

Flæk agurken, skrab kernerne ud med en ske, og skær den i halvmåner.

Skær rødløg i både. 

Rør en dressing af sesamolie, sriracha sauce, 1-2 tsk. sukker og 1-2 spsk. lys eddike, og vend agurk og løg med dressingen. 

Snit forårsløg fint, og skær avokadoen i tern. 

hoisinsauce
27 min.
Anretning

Kom hoisinsauce i en skål, og smag den til med en smule eddike og salt.

Vend de varme vinger med hoisinsaucen, og anret ris med vinger, gulerødder, agurkesalat og avokadotern.

Drys med forårsløg, og servér straks. 

Kommentarer og forslag til opskriften