Jeg elsker burger. Her i en let spicy version med bøf af krydret gris.
Du kan, som altid, selv vurdere, hvor stærkt det skal være i jeres familie.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Ønsker du at varme burgerbollerne i ovnen, så start med at tænde den på 225 grader.
Riv squash groft, og rør den med hakket gris og thai sweet pork krydderi. Krydr med salt, og saml farsen med en smule hvedemel.
Form 1 bøf pr. pers., vend bøfferne i mel, og steg dem i olie på en varm pande, til de er helt gennemstegte. Krydr gerne med salt.
Rør en dressing af limesaft, fiskesauce og 1/2 tsk. sukker pr. pers. Smag til med fint hakket chili.
Snit spidskålen fint, og pluk mynten groft.
Vend begge dele med dressingen, og smag til med lidt lys eddike eller/og mere sukker.
Skær rødløget i tynde skiver, og rør mayonnaise med sriracha efter smag.
Flæk bollerne, og lun dem i en varm ovn, på en brødrister eller rist dem i lidt smør på en varm pande.
Smør bollerne med chilimayo, og saml burgerne med lidt kålsalat, bøffer og løg. Servér straks med resten af kålsalaten til.
Thai sweet pork krydderi indeholder:
Kommentarer og forslag til opskriften