Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 220 grader, gerne varmluft. Skær kartoflerne i både og bred dem ud på bagepapir på en bageplade. Dryp dem med en smule olivenolie og krydr dem med en smule salt. Bag dem, gyldne og lækre i den varme ovn. Ca. 25 min. Drys straks de varme kartofler med Pho krydderi.
Rør imens kødet med salt, halvdelen af den røde karry og en smule fiskesauce. Hak hvidløg og den lyse del af forårsløgene fint og rør det i farsen. Krydr med et nip sukker og form farten til bøffer; 1 pr. person. steg dem gyldne og gennemstegte i olie på en varm pande. Ca. 6-7 min. på hver side.
Skær tomater i skiver. Snit det sidste forårsløg fint.
Rør en dressing af en smule rød karry, fiskesauce, 1-2 tsk. sukker og en smule hvidvinseddike.
Snit kålen fint og skær gulerødderne i julienne eller riv dem groft. Vend begge dele med dressingen. Smag til.
Rør mayonnaise med sriashia.
Lun bollerne i den varme ovn. Flæk dem og smør dem med chilimayo, fyld dem dem en smule kålsalat, bøf, tomater og forårsløg.
Servér straks med kartofler og kålsalat til.
Vietnamesisk Pho krydderiblanding indeholder:
50% urtebouillon, 10% fennikelfrø, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% stjerneanis, 5% kanel, 5% sort kardemomme, 5% nelliker.
Kommentarer og forslag til opskriften