0
Asianstyle fishcakes med spicy agurkesalat og ris

Asianstyle fishcakes med spicy agurkesalat og ris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

1 min.
  1. Skyl risene grundigt. Kog risene i rigeligt, kogende, letsaltet vand i 9-12 min. Hæld overskydende vand fra.
  2. Blend fisken med salt, til den bliver sej. Tilsæt rød karry (efter smag) og fint hakkede korianderstilke (gem bladene til salaten). Rør æg og lidt mel i.
  3. Form flade fiskefrikadeller og steg dem i rigeligt olie, ca. 2-3 min. på hver side.
  4. Rør fiskesauce med saft af 1 lime. Smag til med 1-2 tsk. sukker og evt. lidt lys eddike.
  5. Skær agurk i mundrette stykker. Snit rødløg i slanke både. Hak chili og koriander fint. Skær tomater i kvarte.
  6. Vend grøntsagerne sammen med dressingen og smag evt. til med sukker.
  7. Anret ris i dybe tallerkener. Top med fiskefrikadeller og spicy salat.
  8. Servér straks.

 

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK