0

Asianstyle fishcakes med spicy salat og ris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
jasminrismørksejfilet uden skindrød karrypastakorianderæg
1 min.
Ris og fiskefrikadeller

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.

Blend fisken i din foodprocessor med salt, så den bliver sej. Tilsæt rød karry (efter smag) og fint hakkede korianderstilke. Salm den med æg og lidt mel. Tilsæt gerne en anelse bagepulver hvis du har. 

Steg flade fiskefrikadeller i rigeligt olie. Ca. 2-3 min. på hver side. 

nam pla (fiskesauce)limeagurkrødløgrød chilicherry- eller blommetomaterkoriander
10 min.
Spicy salat

Rør imens fiskesauce med saft af 1 lime. Smag til med 1-2 tsk. sukker og evt. lidt lys eddike. 

Skær agurken i mundrette stykker, snit rødløg i slanke både. hak chili og koriander fint og skær tomaterne i kvarte. Vend det hele sammen og smag til med sukker og syre efter smag. 

26 min.
Anretning

Anret ris i dybe tallerkner. Top med fiskefrikadeller og spicy salat og servér straks. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK