0
Asianstyle fishcakes med spicy salat og ris

Asianstyle fishcakes med spicy salat og ris

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

jasminrismørksejfilet uden skindrød karrypastakorianderæg
1 min.
Ris og fiskefrikadeller

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.

Blend fisken med salt og peber, så den bliver sej. 

Tilsæt rød karrypasta (efter smag) og finthakkede korianderstilke (gem bladene til senere). Saml fiskefarsen med æg og lidt mel. 

Steg flade fiskefrikadeller i rigeligt olie i ca. 2-3 min. på hver side. 

nam pla (fiskesauce)limeagurkrødløgrød chilicherry- eller blommetomaterkoriander
10 min.
Spicy salat

Rør fiskesauce med saften fra limen, og smag til med 1-2 tsk. sukker og evt. lidt lys eddike. 

Skær agurken i mundrette stykker, og snit rødløg i slanke både.

Hak chili og koriander fint, og skær tomaterne i kvarte.

Vend det hele sammen med dressingen, og smag til med sukker og syre efter smag. 

26 min.
Anretning

Anret ris i dybe tallerkener, og servér straks med fishcakes og spicy salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK