0
Asianstyle kyllingelår med sprøde grøntsager og agurkesalat

Asianstyle kyllingelår med sprøde grøntsager og agurkesalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Asiatisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hele kyllingelårsaté krydderi
1 min.
Kyllingelår

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Del lårene i 2 dele. 

Vend lårene med satékrydderi og lidt olie. Bred dem ud på bagepapir på en bageplade, og steg dem i den varme ovn i ca. 30-35 min.  

jasminrisspidskålgulerødder
5 min.
Ris og grønt

Kog risene efter anvisning på posen. 

Snit kålen. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. 

agurklimerød chilikoriander
10 min.
Agurkesalat

Flæk agurken (skrab evt. kernerne ud med en teske), og skær den i halve skiver. 

Rør saft af 1/2 lime med 2-3 spsk. lys eddike og 2 tsk. sukker, og skær resten af limen i små både. 

Hak chili, og rør den i dressingen efter smag. Tilsæt agurk til dressingen, og vend groftplukket koriander i lige inden servering.

tamari soya sauce
35 min.
Anretning

Kom tamari i en stor skål med 1 spsk. lys eddike og 1 tsk. sukker pr. pers., og rør det godt sammen. Vend lårene i marinaden. 

Anret ris i skåle med kål, gulerod, agurkesalat og limebåde ovenpå, og servér straks lårene til. 

Bonusinfo

Saté krydderiblanding indeholder:
  • 20% korianderfrø
  • 15% citrongræs,
  • 10% (kaffir)lime
  • 10% løgpulver
  • 10% fennikelfrø
  • 10% spidskommen
  • 10% sort peber
  • 5% løgpulver
  • 5% hvidløgspulver
  • 5% chilipulver (bird eye).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?