0
Asiatiske kødboller med teriyaki, pasta, rå sommerkål og lime

Asiatiske kødboller med teriyaki, pasta, rå sommerkål og lime

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kødboller: Rør det hakkede oksekød sejt med 1-2 tsk. salt. Tilsæt 1-2 æg, evt. lidt havregryn og 1-2 spsk. mel. Hak rødløg og hvidløg, riv ingefær og skallen af 1 lime ned i farsen og rør den godt i gennem. Varm en pande op, tilsæt lidt neutral olie. Rul farsen til kødboller og steg dem gyldne ved middel varme. Når kødbollerne er brunet fint, tilsættes tamari og ramen topping 2-4 spsk rørsukker eller honning. Disse danner en tyk teriyaki sauce. Glaser kødbollerne i teriyaki saucen og skru ned for blusset - server når de er gennemstegt og glaseret op.

Pasta: Kog pastaen i rigeligt vand. Det skal smage salt som Middelhavet! Tilsæt 1-2 tsk. olivenolie til vandet. Kog pastaen i 2-3 minutter. Dræn i et dørslag og lad den dryppe godt af.

Sommer spidskål: Del spidskålet og snit det du skal bruge i fine strimler. Skyl i koldt vand og dryp godt af. Brug evt. en salatslynge. Mariner kålen med lidt olie, salt, peber og saften fra ½ lime (brug den du har revet skal af)

Anretning: Som vist på billedet. Kødbollerne i den lidt fede, salte teriyaki sauce, bliver glad for et ordentligt skud friskpresset lime til slut.

Bonusinfo

Ramen krydderi indeholder: 50% Urtebouillon 35% ristet sesam, 10% chili flager, 10% løgpulver.

Bonusinfo

Husk at salte vandet godt! En klog italiener lærte mig i sin tid, at vandet skal være salt som en tår af Middelhavet! Om du ønsker at komme lidt olie i vandet er til gengæld lidt af et individuelt spørgsmål! Jeg har ALTID gjort det! Hvorfor? Fordi nogen har sagt til mig, at man SKAL! Men det er vist i virkeligheden ikke så vigtigt :-) 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?