0

Asparges-ærtetærte med bacon, parmesan og rødløg

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kom de 2 slags mel, ½ tsk. salt og smør i tern i en foodprocessor og kør det sammen. Tilsæt en lille bitte smule vand til det lige samler sig, tag dejen op og form den til en kugle. Rul dejen ud til 4-5 mm tykkelse og for en smurt tærteform med den – dejen skal rage 2 m op over kanten. Forbag den ved 175 grader i 10 min. Rist baconen let gylden på en tør pande, tag den af med en hulske og lad det dryppe af på køkkenrulle. Pil løget og skær det i tynde både. Bræk den træede ende af aspargeserne – de kasseres – og snit toppene i 2 cm lange stykker med et skråt snit. Sauter løget på panden i baconfedtet til de lige er klare, kom aspargeserne ved 2 min. og vend ærterne i. Krydr med salt og peber og fordel det hele i tærtebunden. Pres hvidløget ned i en skål, kom cremefraiche, æggeblommer, fintrevet parmesan, lidt salt og peber ved og pisk godt. Hæld blandingen over tærtefyldet, drys med bacon og sæt tærten i ovnen i ca. 30 min. til æggemassen har sat sig og overfladen er flot gylden. Server lun med fx en stor fyldig salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.