0

Asparges og broccoli med soja, chili og cashewnødder (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Bræk den træede ende af aspargeserne og snit resten i 2 cm lange stykker med et skråt snit. Del broccolien i små buketter, hak hvidløgene fint og snit løgene i tynde skiver. Varm olie, sesamolie og chili op i en sauterpande og rist nødderne til de har taget lidt farve. Kom asparges, broccoli og hvidløg ved og rist videre til grøntsagerne er al dente. Tilsæt soja og evt. revet ingefær, sauter yderligere 1-2 min. og drys løgene over. Server straks til fisk, kød, fjerkræ, ris eller nudler.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.