Bræk den træede ende af aspargeserne og giv dem et 2 min. opkog i letsaltet vand. Halver pærerne, fjern kernehus og stilk og skær kødet i tynde skiver. Læg aspargeserne op på række på et fad og fordel pæreskiverne ovenpå. Drys med tykke parmesanflager og dryp med olie og balsamicoglace.
Krydr med friskkværnet sort peber og server som forret med godt groft brød til, eller som tilbehør til stegt okse, kalv eller lam.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften