0

Aspargestærte med citron, parmesan og dadeltomater (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kom de 2 slags mel, ½ tsk. salt og smør i tern i en foodprocessor og kør det sammen. Tilsæt en lille bitte smule vand til det lige samler sig, tag dejen op og form den til en kugle. Rul dejen ud til 4-5 mm tykkelse og for en smurt tærteform med den - dejen skal rage 2 m op over kanten. Forbag den ved 175 grader i 10 min. Bræk den træede ende af aspargeserne og halver tomaterne. Riv citronskallen fint og pres hvidløget ned i samme skål. Tilsæt fintsnittet forårsløg, cremefraiche, æggeblommer, fintrevet parmesan, salt og peber og pisk godt. Kom blandingen i tærtedejen og læg asparges og tomater pænt i over i overfladen. Kværn lidt sort peber henover og sæt tærten i ovnen i ca. 30 min. til æggemassen har sat sig og overfladen er flot gylden. Server lun med fx en stor fyldig salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.