0

Aubergineragu i spaghetti med grønkål og pinjekerner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

løg
1 min.
Hak løget

Hak løget og hvidløget fint og overfør til en gryde med et godt skvæt olie.

Steg løget i ved middel varme i ca. 5 min. under jævnlig omrøring, indtil løgene bliver gyldne.

aubergine
5 min.
Riv auberginen

Riv auberginen på den grove side af et rivejern. Overfør til gryden med løg og lad det stege under jævnlig omrøring i ca. 5 min. sammen med løget.

pinjekerner
10 min.
Rist pinjekernerne

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

flåede tomatergrøntsagsbouillongrønkål
15 min.
Rør raguen

Kom flåede tomater og bouillonen i auberginen og få det op at simre. Riv kålbladene fra stilkene ned i raguen 3-4 minutter før servering, så de bliver tilberedt i sovsen.

Smag retten til med salt og peber.

spaghetti, 50% fuldkorn
20 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på emballagen.

krystal karl
25 min.
Anretning

Fordel pastaen i skåle, anret raguen henover og top med revet ost og ristede pinjekerner.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Næringsindhold pr. person:

Energi:
729 kcal
Fedt:
27,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,5 g
Kulhydrat:
87 g
heraf sukkerarter:
17,1 g
Kostfibre:
21,4 g
Protein:
29,6 g