Krydr fisken med salt på alle sider og læg til side.
Sæt en gryde med letsaltet vand over at koge.
Pil løget og skyl fenniklen grundigt. Hak løget groft og skær halvdelen af fenniklen i små tern. Resten skæres i tynde skiver og gemmes til salaten.
Varm en gryde op ved middel-høj varme. Steg løget og fennikelternen i 2 tsk. olie pr. person under omrøring i 3 min. til de er gyldne. Tilsæt flåede tomater, lad det simre i 1 min og smag til med salt og peber og lad stå til anretning.
Lav en dressing på 2 tsk. olivenolie, 1 tsk. eddike pr. person, saften fra appelsinen, og krydr med salt og peber.
Vend fennikelskiverne rundt i dressingen og top med nogle skefulde gedeost lige før servering.
Kog pastaen som angivet på pakken.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i 3 min ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min på begge sider.
Tag fisken af panden og lad den hvile.
Fordel pastaen i skåle og top med tomatsovs. Serveres med den stegte torsk og fennikelsalat.
Kommentarer og forslag til opskriften