
Kom rejerne i en sigte og lad dem dryppe godt af.
Del salaten i halve eller hele blade og skyl sammen med plukket dild i 2 hold koldt vand - slyng dem tørre i en salatslynge.
Skær avokadoerne over i 2 og fjern sten og skal. Skær i grove skiver, vend med lidt limesaft og drys med salt og sort peber. Skær agurken ud i små tern.
Rist sesamfrø på en tør pande til de er gyldne - knus dem let i en morter.
Kom alt undtagen rejer i en skål - krydr med lidt salt og peber samt saften fra limefrugten - smag til med lidt tabasco efter smag. Vend det hele rundt og anret i en skål eller på tallerkener - drys rejer over salaten og pynt evt. med lidt dild.
FIF: Hvis du ønsker lidt ”knas” i salaten, kan du lave brødcroutoner på denne måde.
Hjemmelavede brødcroutoner: Skær 8 tynde brødskiver, dyp eller vend dem i olie og krydr med salt og peber. Bag dem på bagepapir i en 180 grader varm ovn i ca. 10 min. (til de er gyldne og sprøde). Del skiverne i 2 trekanter og anret dem ovenpå salaten.
Vores udvalgte rejer er fanget i Ishavet i det Nordatlantiske område omkring Grønland og Canada. De koges direkte på havet, og fryses straks derefter ind. Efterfølgende bliver de håndpillet, for så at blive lagt i lage. Kvalitet, der bare smager godt!
Rejerne er bæredygtigt fanget og MSC certificerede.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften