Flæk auberginen på langs, læg dem på en bageplade med skindsiden opad og prik skindet grundigt med en gaffel. Sæt auberginerne i ovnen ved 200 grader i 35-45 min. til kødet er mørt og skallen rynket. Lad den køle lidt af, og skrab så kødet ud i en foodprocessor. Kom hvidløg, tahin, 1 spsk. citronsaft, 1 spsk. olie, lidt salt og peber ved og puls det til en blød, men stadig lidt grov dip. Kom dippen i en skål og smag til med citronsaft, salt og peber. Anret i en skål, dryp med lidt ekstra olivenolie og sæt på køl i mindst 1 time inden servering. Skyl imens salaten, skær stokken væk og del den i enkelte blade. Skær agurken i stave og server begge dele dippen til at dyppe med. Giv gerne ristet pitabrød, lidt lækre sorte oliven og evt. kød og grøntsager på spyd til.
Kommentarer og forslag til opskriften