0
Bacon cheese burger med hjemmelavet Sauce a la Big Mac og pommes frites

Bacon cheese burger med hjemmelavet Sauce a la Big Mac og pommes frites

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
55 minutter
Opskriftstype:
Airfryer
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

kartofler
1 min.
Pommes frites

Hvis du laver fritter i ovn: Tænd ovnen på 225 grader varmluft.

Har du plads i din airfryer, laver du naturligvis dine fritter heri!

Skræl kartoflerne, og skær dem først ud i ca. 1 cm skiver på langs, sortér de tynde ender fra, og del herefter skiverne i 3-4 aflange kartoffelstænger.

Sæt en gryde med saltet vand til at koge, og kog herefter kartoffelstængerne i 4 min.

Hæld dem i en si, og skyl dem let med koldt vand.

Kom dem herefter i en stor skål med koldt vand, og bland lidt rundt med hænderne. Hæld vandet fra, og tør kartoflerne i et rent viskestykke.

Læg kartoffelstængerne i en pose, bland med lidt olie, og ryst posten godt, så olien bliver fordelt. 

Kom kartoffelstængerne i airfryeren, og indstil den på 200 grader. Giv kartoflerne 10 min., tilsæt salt og rør eller ryst dem. Giv dem yderligere ca. 20 min., og rør eller ryst kartoflerne et par gange undervejs.

Laver du kartoflerne i ovn, håndteres de på samme måde, blot på en bageplade med bagepapir.

Hvis du laver dem i airfryeren, kan du give dem 2 min. igen inden servering.

hjertesalattomater
10 min.
Forbered grønt

Pluk den skyllede og tørrede salat ud i stykker, og skær tomat i skiver.

mayonnaiseketchupløgsyltede drueagurkerdijon sennep
20 min.
Lav Sauce a la Big Mac

Hak løg og drueagurker fint.

Bland mayonnaise, ketchup, løg, drueagurk og sennep til burgersaucen, og smag den til med salt og peber samt en smule sukker.

Stil saucen på køl, indtil den skal bruges.

hakket oksekødbacon i skiver
35 min.
Steg bøffer - del 1

Del det hakkede oksekød ud i 1 bøf pr. pers., og tryk bøfferne flade og ca. 1 cm bredere end burgerbollerne. Lav små tern i overfladen med en kniv på begge sider, og krydr bøfferne med salt og peber.

Vikl 2 skiver bacon om hver bøf, fold enderne ind under bøffen, og læg dem i formen til airfryeren.

Indstil airfryeren på 200 grader, og giv bøfferne 6-7 min.

43 min.
Steg bøffer - del 2

Vend bøfferne i airfryeren, og giv dem 5 min. mere - også ved 200 grader.

burgerbolleRevet cheddar
48 min.
Boller & ost

Drys et generøst lag revet cheddar ovenpå hver bøf, og læg burgerbollerne ned til bøfferne i airfryeren.

Giv både bøffer med ost og boller 2-4 min. mere.

55 min.
Anretning

Giv kartoflerne 2 min. i airfryeren, mens du bygger burgeren.

Halvér hver burgerbolle, og smør bunden med sauce a la big mac.

Byg herefter op med salat, bøf og tomat, og afslut med burgerbollens top.

Servér burger med sprøde pommes frites.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?