0

Baconsteg med appelsin/mandel/rosinpilaf og ristet spidskål

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Steg: Krydr baconstegen med peber, læg den i et passende ildfast fad og sæt det i en 200 grader varm ovn. Giv stegen 5 min. ved høj varme og skru så ned til 175 grader og steg videre en halv times tid - stegetermometeret skal vise 62 grader. Lad stegen hvile 10 min. og skær den så i tynde skiver.

Pilaf: Hak løget helt fint og sauter det i en smule olie til løgene er let gyldne. Kom risene ved og sauter dem med 1-2 min. til de er klare. Kom vand, bouillonpulver og appelsinsaft ved og kog ca. 25 min. ved middelsvag varme til risene er møre og al væden er suget op. Rist imens mandlerne og hak dem og korianderen groft. Rens forårsløgene og snit dem i tynde skiver Løsn risene med en gaffel og vend mandler, koriander, forårsløg og rosiner deri, krydr med salt og peber og server straks.

Kål: Befri spidskålshovedet for grove yderblade, del det i kvarte og skær stokken væk. Snit resten i fine tynde strimler. Varm lidt olie op i en dyb pande og rist kålen deri. Krydr med salt og peber (og evt. lidt stødt spidskommen eller koriander, hvis man er til det) og sauter til kålen er mør - men stadig med et sprødt bid.

Kommentarer og forslag til opskriften