0

Baconsteg på kartofler, hvidløg og salvie samt bønnesalat

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Steg: Skrub kartoflerne godt, halver dem og kom dem i et passende ildfast fad. Vend de hele pillede hvidløgsfed, salvieblade, lidt olie salt og peber sammen med og forbag det hele 10 min. ved 190°C. Krydr baconstegen med peber og læg den ovenpå de forbagte kartofler og sæt fadet tilbage i ovnen. Bag videre 35-45 min. – stegetermometeret skal vise 62°C. Lad stegen hvile 10 min. inden den skæres i skiver.

Salat: Nip bønnerne og kog dem netop møre i letsaltet vand i min. 5-7 minutter. Snit løget i tynde skiver og tomaterne i strimler. Rist mandelsplitterne gyldne i ovnen 3-5 min. Vend bønner, løg, tomater og mandler sammen i en skål. Pisk 3 spsk. olie, eddike, sennep, sukker salt og peber sammen, vend dressingen i salaten og smag til.

Server retten med en gorgonzolasauce og friske tomater til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.