Kødboller: Rens gulerødderne, løget og 2 fed hvidløg og skær det hele i grove tern. Kom dem i en foodprocessor sammen med 1 tsk. oregano, salt og peber og hak det helt fint. Rør det sammen med skinkekødet til en lind fars. Tæl baconskiverne og del farsen i lige så mange portioner. Rul hver portion til en kødbolle og vikl en skive bacon udenom, så den dækker så meget af overfladen som muligt. Læg kødbollerne på en bageplade med samlingen nedad og bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 15 min. til de er gennembagte og baconen gylden og let sprød.
Salat: Kog pastaen al dente i letsaltet vand (som anvist på emballagen). Skær squash, rød peber og rødløg i ensartede tern på ca. 1 cm og rist dem gyldne på panden i lidt hed olie – de skal være møre, men bevare lidt bid. Pres 2 fed hvidløg ned i en skål og tilsæt revet skal og saft fra en halv citron, finthakket basilikum, ½ tsk. oregano, 5 spsk. olivenolie, 1 tsk. sukker, salt og peber. Pisk det rigtigt godt sammen og smag til med sukker, salt og citronsaft. Vend den varme pasta, de varme grøntsager og dressingen sammen i en stor skål og smag til.
Server sammen med tzatziki og godt groft brød.
Kommentarer og forslag til opskriften