Gratin: Skræl persillerødderne, pil skalotteløg og hvidløg og snit det hele i tynde skiver. Bland det hele godt sammen med timianbladene og bred det ud i et ovnfast fad. Riv parmesanosten fint og pisk halvdelen sammen med fløden, et godt nip salt og peber. Hæld flødeblandingen i fadet, dæk fadet med stanniol og sæt det i en 200 grader varm ovn i 30 min. Tag stanniolen af, drys resten af parmesanosten jævnt over og bag i yderligere 10-15 min. til rødderne er møre, konsistensen tyk og cremet og overfladen gylden. NB - kødet skal i ovnen, når du tager stanniolen af - og ovntemperaturen hæves til 225 grader/grill.
Squash: Dressing: Riv skallen og pres saften af citronen og pisk begge dele sammen med ¾ dl god olivenolie, salt og peber. Smag til og lad dressingen trække i 15 min. Skær de to squash i ½ cm tynde skiver på langs og pensl dem med en smule olie på begge sider. Krydr med salt og peber og grill dem lige netop møre på en grillpande (1-2 min. på hver side). Anret dem flot på et fladt fad og dryp dressingen over mens de stadig er varme. Drys med smuldret fetaost, grofthakkede oliven og persille og server straks.
Medaljoner: Tag kødet ud af køleskabet ½ time før tilberedning. Dup dem godt tørre, krydr med salt og peber og brun dem hurtigt på alle sider i lidt olie. Læg dem i et lille ovnfast fad og sæt fadet på en bageplade øverst i ovnen ved 225 grader/grill i 5-7 min. til de føles faste - men stadig giver efter ved let tryk. Lad dem hvile i 5 min. og drys med lidt groft salt før servering. NB - når du skal have kødet i ovnen, skal gratinen stå under bagepladen med kødet.
Server sammen med en sprød grøn salat med æbler, ristede hasselnødder og cremet sennepsvinaigrette samt mørkt kernerugbrød.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()