0

Baconsvøbte oksemedaljoner med persillerodsgratin og salat af grillet squash, citron, oliven og persille

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Gratin: Skræl persillerødderne, pil skalotteløg og hvidløg og snit det hele i tynde skiver. Bland det hele godt sammen med timianbladene og bred det ud i et ovnfast fad. Riv parmesanosten fint og pisk halvdelen sammen med fløden, et godt nip salt og peber. Hæld flødeblandingen i fadet, dæk fadet med stanniol og sæt det i en 200 grader varm ovn i 30 min. Tag stanniolen af, drys resten af parmesanosten jævnt over og bag i yderligere 10-15 min. til rødderne er møre, konsistensen tyk og cremet og overfladen gylden. NB - kødet skal i ovnen, når du tager stanniolen af - og ovntemperaturen hæves til 225 grader/grill.

Squash: Dressing: Riv skallen og pres saften af citronen og pisk begge dele sammen med ¾ dl god olivenolie, salt og peber. Smag til og lad dressingen trække i 15 min. Skær de to squash i ½ cm tynde skiver på langs og pensl dem med en smule olie på begge sider. Krydr med salt og peber og grill dem lige netop møre på en grillpande (1-2 min. på hver side). Anret dem flot på et fladt fad og dryp dressingen over mens de stadig er varme. Drys med smuldret fetaost, grofthakkede oliven og persille og server straks.

Medaljoner: Tag kødet ud af køleskabet ½ time før tilberedning. Dup dem godt tørre, krydr med salt og peber og brun dem hurtigt på alle sider i lidt olie. Læg dem i et lille ovnfast fad og sæt fadet på en bageplade øverst i ovnen ved 225 grader/grill i 5-7 min. til de føles faste - men stadig giver efter ved let tryk. Lad dem hvile i 5 min. og drys med lidt groft salt før servering. NB - når du skal have kødet i ovnen, skal gratinen stå under bagepladen med kødet.

Server sammen med en sprød grøn salat med æbler, ristede hasselnødder og cremet sennepsvinaigrette samt mørkt kernerugbrød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?