0

Bagekartofler med gorgonzolacreme og tomat-svampe-rosmarinsauté (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skrub kartoflerne, læg dem i et passende ildfast fad og bag dem ved 200 grader i ca. 1½ time til de er godt møre. Trim svampene, fjern den seje stok og riv hattene i mundrette bidder. Befri tomaterne for al indmad, skær kødet i tern og hak hvidløg og rosmarin fint. Sauter svampene i lidt olie til de er gyldne og al væde fordampet. Kom tomat og hvidløg ved og sauter yderligere 2-3 min. Rør gorgonzolaen blød med cremefraiche og smag til med salt og peber. Skær et kryds i hver kartoffel og pres dem åbne. Fordel gorgonzolacremen og top med de sauterede grøntsager. Server straks til fx okse, lam eller gris.

Kommentarer og forslag til opskriften