Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Halvér auberginen på langs og rids lidt ned i kødet. Gnid med olivenolie og salt og bag ca. 25 min. til den er gylden og mør.
Dræn kikærterne grundigt og kom dem op i en kasserolle med lidt olivenolie. Lun det godt igennem og kom så creme fraichen op i gryden og kog det lidt ind så det tykner en smule. Tilsæt krydderblandingen lige inden servering og smag til med lidt salt.
Snit æble og bladselleri i tynde skiver. Hak nødderne fint.
Pisk en dressing af lige dele citronsaft og olivenolie. Du skal bruge ca. 1 spsk. færdig marinade pr. kuvert. Vend æble, nødder og bladselleri sammen med dressingen lige inden servering og kom lidt groftkværnet sort peber over.
Anret kikærter i bunden af en dyb tallerken med aubergine og salat ovenpå.
Shichimi tôgarashi blev oprindeligt solgt som urtemedicin i det 17. århundrede, shichimi togarashi (der bogstaveligt talt betyder "syv smags chilipeber") er en krydret-velsmagende blanding af groft malet chili plus forskellige ingredienser afhængigt af regionen, producenten og kokken der blander den. Nogle japanske sælgere tilbyder endda tilpassede blandinger. Foruden chilen inkluderer typiske ingredienser sansho eller Sichuan-peber, tørret citrusskal, sesamfrø, birkes, hampefrø, ingefær, hvidløg, shiso og noritang.
Vores indeholder:
Shichi-mi tôgarashi indeholder: 10% tørret mandarinskal, 5% tørret orangeskal, 5% tørret ingefær, 10% sanshô peber (alternativt sechuan peber), 5% sort peber, 10% ristet sesam, 10% hvide birkes, 20% chili pulver, 10% sort sesam, 5% hvidløgspulver, 10% tørrede tangflager.
Kundekommentarer ()