0

Bagt butternut squash med fyld af quinoa, spinat og bacon (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Halver butternut squashen, skrab indmaden ud – den kasseres – og læg de halve græskar i et passende ildfast fad. Pensl skærefladerne med lidt olie, krydr med salt og peber og forbag squashen ved 225 grader i ca. 40 min. til kødet er gyldent og mørt. Kog imens quinoaen i letsaltet vand som anvist på emballagen og lad den køle lidt af. Skyl spinaten grundigt, fjern de grove stilke og slyng bladene tørre. Rens porren og snit den i helt tynde skiver. Pil hvidløgene og hak dem fint. Skær baconen i tændstiktynde strimler og rist dem på en tør pande ved middel varme. Tag dem af med en hulske og dryp af på køkkenrulle. Kom lidt ekstra olie på panden og sauter hvidløget 1 min. uden at det tager farve. Kom spinaten ved og sauter videre til den er faldet sammen og væden er fordampet. Tag squashen ud af ovnen – skru ned til 175 grader - og lad den køle lidt af. Skrab kødet ud, men lad et ca. 1 cm tykt lag sidde. Mos kødet med en gaffel og vend spinat, ristet bacon, porrer, kogt quinoa og revet ost i og smag fyldet til med salt og peber. Fordel fyldet i græskarskallerne og sæt dem igen i ovnen i 20-30 min. til overfladen er gylden og osten er smeltet. Del de fyldte squash ved bordet og server dem som de er med en god salat til eller som tilbehør til fisk, kød eller fjerkræ.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?