Melonsalat: Skær melonen i mundrette stykker uden skal og kerner, og bland dem med finthakket mynte og purløg (gem lidt mynteblade til pynt). Riv citronskal (kun det gule) i salaten og pres saften hen over sammen med et par spiseskefulde god olivenolie, lidt salt og peber. Bland salaten sammen og pynt med mynteblade, drys med ristede hakkede hasselnødder* og pluk fetaen og drys over.
*Ristede hasselnødder: Kom hasselnødderne i et ildfast fad og bag dem i 8-10 min. ved 180 grader (til de er gyldne). Kom dem i et rent viskestykke og gnub dem mod hinanden til hinderne falder af. Hak nødderne groft.
Fisk: Del fisken i portionsstykker og krydr på begge sider med salt og peber. Kom dem i et ildfast fad med bagepapir i bunden - drys dukkah'en over fisken og bag den i en forvarm ovn ved 200 grader i ca. 10-12 min. Lad fisken hvile lidt inden servering.
Stegte peberfrugter: Soigner og skær peberfrugterne i mundrette bidder. Varm en pande op så den er rygende varm. Kom lidt neutral olie på panden og rist peberfrugterne i 1-2 min. Drys med salt og server straks.
Anret som vist på billedet.
Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT
Kommentarer og forslag til opskriften