Fisk: Skrab fisken helt ren, skyl hurtigt under koldt vand og dup den tør. Lav to snit på hver side af fisken og gnid den ind i presset hvidløg. Læg fisken i et ildfast fad, krydr med salt og peber og dryp med olivenolie. Strø chili henover, dæk fadet til og bag fisken i en 175 grader varm ovn i 15-25 min., afhængig af størrelse, til den er mør og gennembagt. Dryp med lidt citronsaft, krydr med lidt ekstra salt og drys med friskhakket persille inden servering.
Puré: Skræl jordskokker og kartofler, skær begge dele i tern og kog dem rigtigt godt møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og purer grøntsagerne igennem en grov sigte. Rør mælk og ca. 2 spsk. smør i – den skal være helt blød og cremet - og smag til med salt og peber.
Server retten med et godt groft surdejsbrød og en sprød hjertesalat med en smule olie, eddike, salt og peber.
Kommentarer og forslag til opskriften