Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl græskaret grundigt og skær det over på midten, fjern kernehuset og skær det ud i grove både.
Vend med lidt olivenolie, salt og krydderblandingen.
Bag på en bageplade ca. 20-25 min. til de er møre og har taget farve i kanterne.
Snit hvidløget i tynde skiver med en kniv.
Dræn kikærterne grundigt for vand.
Varm en gryde op ved mellem varme og tilsæt lidt olivenolie. Sauter hvidløget 1-2 min uden at det tager farve. Tilsæt så kikærterne og creme fraiche. Lad det simre til creme fraichen er kogt en smule ind og smag til med salt og godt med groftkværnet sort peber.
Varm en stor pande op ved høj varme. Tilsæt en smule olivenolie og steg koteletten ca. 2-3 min på hver side så den tager godt med farve. Krydr med lidt salt.
Pluk salaten ud i rustikke stykker.
Anret de cremede kikærter på en tallerken med salat, bagt græskar og kotelet.
Cajun krydderiet indeholder:
20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt
Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.
Kundekommentarer ()