Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Vask græskarret grundigt og fjern evt. urenheder. Du behøver ikke skrælle det.
Halvér græskarret og fjern kernehuset. Skær græskarret ud i grove både og vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Bag stykkerne på en bageplade i ovnen til de er møre og har taget farve - ca. 25 min.
Kog spelten stille og roligt i en gryde med rigeligt vand og salt - kog i ca. 15-20 minutter til de er møre med en lille smule bid.
Skræl gulerødderne og skær dem i tynde bånd på et mandolinjern - eller brug din kartoffelskræller til at "skrælle" lange bånd.
Pil skrællen af appelsinen og skær den i skiver. Del hver skive i ca. 4-5 stykker og bland appelsin og gulerødder i en skål. Pluk fetaosten ud i brud og vend ned i salaten. Bemærk, hvis du laver mad til 1-2 kuverter skal du ikke bruge alt osten - smag dig frem.
Husk at komme evt. overskydene appelsinsaft ned i skålen også.
Rens svampene og skær dem i tykke skiver. Steg dem et par min. på hver side på en godt varm pande i en smule olie. Krydr grundigt med salt og friskkværnet peber.
Hæld overskydende vand fra kernerne og smag dem til med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Anret kernerne i bunden af en tallerken og kom gulerodssalat, bagt græskar og svampe ovenpå.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()