0
Bagt græskar med speltkerner, feta og appelsin

Bagt græskar med speltkerner, feta og appelsin

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hokkaido græskar
1 min.
Græskar

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Vask græskarret grundigt og fjern evt. urenheder. Du behøver ikke skrælle det.

Halvér græskarret og fjern kernehuset. Skær græskarret ud i grove både og vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Bag stykkerne på en bageplade i ovnen til de er møre og har taget farve - ca. 25 min.

perlespelt
5 min.
Perlespelt

Kog spelten stille og roligt i en gryde med rigeligt vand og salt - kog i ca. 15-20 minutter til de er møre med en lille smule bid.

gulerødderappelsinfeta
10 min.
Gulerødder

Skræl gulerødderne og skær dem i tynde bånd på et mandolinjern - eller brug din kartoffelskræller til at "skrælle" lange bånd.

Pil skrællen af appelsinen og skær den i skiver. Del hver skive i ca. 4-5 stykker og bland appelsin og gulerødder i en skål. Pluk fetaosten ud i brud og vend ned i salaten. Bemærk, hvis du laver mad til 1-2 kuverter skal du ikke bruge alt osten - smag dig frem.

Husk at komme evt. overskydene appelsinsaft ned i skålen også.

portobellosvampe
20 min.
Svampe

Rens svampene og skær dem i tykke skiver. Steg dem et par min. på hver side på en godt varm pande i en smule olie. Krydr grundigt med salt og friskkværnet peber.

perlespelt
25 min.
Perlespelt

Hæld overskydende vand fra kernerne og smag dem til med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.

30 min.
Anretning

Anret kernerne i bunden af en tallerken og kom gulerodssalat, bagt græskar og svampe ovenpå.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?