
Tomatsauce: Skær 2 skiver skinke og 1 løg i småstykker og svits det i lidt olie i en gryde. Tilsæt 4 tomater, der er skåret i kvarte, tomatkoncentrat, hvidvin, vand og lidt timian. Lad det hele simre i ca. 10 min. Smag til med lidt sukker, salt og peber og blend til sidst saucen.
Havtaskehale: Fjern hinden fra havtaskehalefileterne. Fileterne skæres i mindre stykker/medaljoner. Sno et passende stykke parmaskinke (bacon kan også bruges) om hvert stykke og sæt et salvieblad fast på hvert stykke med en tandstik. Krydr med peber og en lille smule salt. Placeres i et ildfast fad og bages ved 200 grader i 10-12 min. Må gerne hvile i 5 min. inden servering.
Bund af bønner og rød peberfrugt: Rib og kog de grønne bønner i letsaltet vand i ca. 5-7 minutter. Køl ned i isvand. Del dem i halve. Peberfrugten skæres i strimler og det hele sauteres på en pande i lidt olie i ca. 3-5 min. Krydres med salt, peber og evt. lidt hakket hvidløg.
Server råstegte kartofler med skræl til retten.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften