0
Bagt havtaske med salvie og parmaskinke på bund af bønner og rød peberfrugt

Bagt havtaske med salvie og parmaskinke på bund af bønner og rød peberfrugt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Tomatsauce: Skær 2 skiver skinke og 1 løg i småstykker og svits det i lidt olie i en gryde. Tilsæt 4 tomater, der er skåret i kvarte, tomatkoncentrat, hvidvin, vand og lidt timian. Lad det hele simre i ca. 10 min. Smag til med lidt sukker, salt og peber og blend til sidst saucen.

Havtaskehale: Fjern hinden fra havtaskehalefileterne. Fileterne skæres i mindre stykker/medaljoner. Sno et passende stykke parmaskinke (bacon kan også bruges) om hvert stykke og sæt et salvieblad fast på hvert stykke med en tandstik. Krydr med peber og en lille smule salt. Placeres i et ildfast fad og bages ved 200 grader i 10-12 min. Må gerne hvile i 5 min. inden servering.

Bund af bønner og rød peberfrugt: Rib og kog de grønne bønner i letsaltet vand i ca. 5-7 minutter. Køl ned i isvand. Del dem i halve. Peberfrugten skæres i strimler og det hele sauteres på en pande i lidt olie i ca. 3-5 min. Krydres med salt, peber og evt. lidt hakket hvidløg.

Server råstegte kartofler med skræl til retten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.