Begynd med kompotten. Skær fennikel og 1 skalotteløg i både, læg dem i en ovnfast fad og tilsæt 3 dl hønsefond, laurbærblad og peberkorn. Overdæk med stanniol og bag i en 200 grader varm ovn i ca. 25 min. til de er møre. Hæld evt. overskydende væde fra. Mos kompotten groft med en gaffel og smag til med salt, peber og evt. en smørklat. Kompotten må ikke være for tynd - men juster evt. med lidt hønsefond.
Helleflynder: Skær fisken i 2-3 portioner og placer dem i et ovnfast fad. Krydr med lidt salt og fordel kompotten på fisken. Bag i den 200 grader varme ovn i ca. 12 min.
Kartofler: Skræl kartoflerne og skær dem i skiver på 0,5 cm. Skær skiverne til så de bliver kvadratiske. Steg kartoflerne på en pande i lidt olie eller smør i ca. 5 min på hver side til de er møre. Krydr med salt. (Kartoflerne kan også bages færdige i ovnen efter de er svitset gyldne på en pande).
Sauce: Svits 1 hakket skalotteløg i lidt olie sammen med 1 cm frisk ingefær, der er skåret i små tern. Tilsæt Noilly Prat elller hvidvin, 1 dl hønsefond og 1 dl fiskefond. Lad den koge ind til halvdelen er fordampet og tilsæt derefter fløden. Lad den koge lidt og jævn evt. med lidt maizena. Smag evt. til med mere friskrevet ingefær, salt og peber.
Anret fisken oven på en kartoffelbund og krydr med grønne stilke fra fennikeltoppen.
Kommentarer og forslag til opskriften