Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Start med at vaske græskarret grundigt og skær det ud i både. Behold skrællen på den smager godt, men kassér kernehuset.
Vend bådende med lidt olivenolie, salt og friskværnet sort peber. Bag dem på en bageplade til de er gyldne og møre - ca. 20-25 min.
Dræn bønnerne men gem lidt af vandet. Kom bønnerne op i en blender sammen med et godt skud olivenolie, salt og pillede hvidløgsfed. Blend til en pure - juster konsistensen med bønnevand og smag til med citronsaft og salt. Kom herefter puréen op i en kasserolle og lun den igennem.
Rist nødderne på en tør pande eller kort i ovnen.
Hak dem groft.
Snit fenniklen i papirstynde strimler på et mandolinjern.
Skræl appelsinen og skær den i skiver og derefter i mundrette stykker. Vend nødder, fennikel og appelsin op i en skål, sammen med et par dråber olivenolie og den røgede chili. Bemærk du kan selv styre mængden, men lidt varme fra chilien klæder salaten, så vær ikke for nærig.
Anret en god skefuld bønnepure på en tallerken med græskar ovenpå og salat på siden. Slut gerne af med at komme et par dråber olivenolie over retten.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()