0
Bagt rødspætte med stegte gulerødder i indisk curry

Bagt rødspætte med stegte gulerødder i indisk curry

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

 

gulerødderingefærcashewnødderpære
1 min.
Forbered det grønne

Tænd ovnen på 160 grader varmluft.

Skræl ingefær, og skær det i tynde strimler.

Hak nødderne, og skær pæren i små tern.

Soignér gulerødderne, og skær toppen af. 

perlebyg
5 min.
Kog perlebyggen

Sæt perlebyggen over at koge i ca. 15 min. i en kasserolle med saltet vand der dækker 

rødspættefilet
10 min.
Bag fisken

Smør et ildfast fad med lidt olivenolie.

Rul fiskefileterne sammen fra hale mod hoved, krydr med lidt salt, og læg dem i fadet, gerne med lidt luft imellem hver fisk.

Bag fisken i ovnen i ca. 15-20 min., til den er mælkehvid.

gulerødderingefærtikka curry pastefløde 38% (piskefløde)
15 min.
Steg gulerødderne

Find en stor pande frem med tilhørende låg, og sæt den over ved høj varme tilsat en smule olie.

Kom de hele gulerødder på panden, og lad dem tage godt med farve i 3-4 min.

Skru så ned for panden, tilsæt ingefær og currypaste, og lad det stege lidt med i 1 -2 min.

Tilsæt så fløden, krydr med lidt salt, og lad det små simre under låg i ca. 5-7 min.

30 min.
Anretning

Tag låget af gulerødderne, og lad fløden koge lidt ind og tykne let.

Anret de drænede perlebyg i en dyb tallerken med fisken ovenpå.

Kom stegte gulerødder i curry ved siden af, og slut af med at drysse pæretern og nødder over retten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
1189 kcal
Fedt:
89 g
heraf mættede fedtsyrer:
32 g
Kulhydrat:
62,7 g
heraf sukkerarter:
17,6 g
Kostfibre:
15,3 g
Protein:
27,8 g