Skær fisken i store stykker, krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Varm en gryde op ved høj varme. Steg grøntsager og drænede kikærter i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. under omrøring.
Hæld 1/2 spsk. mel i gryden pr. person, og rør det godt rundt. Hæld fløden i og rør rundt, indtil fløden tykner lidt. Sluk for blusset, riv osten ned i, og rør rundt. Krydr med salt og peber.
Kom det hele i et ildfast fad, og anret fisken henover.
Bages i ca. 10 min., indtil fisken begynder at flage, og man kan hive skindet af, uden at det giver modstand.
Servér retten direkte fra ovnen.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Bøllingsø er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne fantastiske faste ost. De fire økologiske landmænd Mads, Gert, Niels og Bjarne gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav. Osten er en emmentalertype med de karakteristiske store huller og den søde nøddeagtige smag. Den er modnet cirka 8 uger. Osten færdigmodnes på Grand fromages affinageri.
Kundekommentarer ()