Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 180 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær kartoflerne, løget, squashen og tomaterne i mindre stykker og spred ud på bagepladen. Vend grøntsagerne med 1 spsk. olie pr. person og krydr med salt og peber.
Bag grøntsagerne i ca. 20 min., indtil kartoflerne er blevet møre.
Skær fisken i portionsstørrelser og krydr godt med salt. Fordel smørret ud på stykkerne.
Pluk timianbladene fra kvistene.
Kom timianen i bradepanden med grøntsagerne og vend det hele godt rundt.
Læg fiskestykkerne henover og bag retten i yderligere 6-7 min., indtil fisken begynder at flage.
Servér retten direkte fra ovnen.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften