0
Bagt kuller i bradepande med tomater, squash, løg og timian

Bagt kuller i bradepande med tomater, squash, løg og timian

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

cherry- eller blommetomatersquashløgkartofler
1 min.
Bag grøntsagerne

Forvarm ovnen ved 180 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne, løget, squashen og tomaterne i mindre  stykker og spred ud på bagepladen. Vend grøntsagerne med 1 spsk. olie pr. person og krydr med salt og peber.

Bag grøntsagerne i ca. 20 min., indtil kartoflerne er blevet møre.

kullerfilet uden skind
10 min.
Forbered fisken

Skær fisken i portionsstørrelser og krydr godt med salt. Fordel smørret ud på stykkerne.

Pluk timianbladene fra kvistene.

25 min.
Bag fisken

Kom timianen i bradepanden med grøntsagerne og vend det hele godt rundt.

Læg fiskestykkerne henover og bag retten i yderligere 6-7 min., indtil fisken begynder at flage.

35 min.
Anretning

Servér retten direkte fra ovnen.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
524 kcal
Fedt:
23,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,4 g
Kulhydrat:
43,6 g
heraf sukkerarter:
7,8 g
Kostfibre:
5,3 g
Protein:
31,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?