Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne under vand efter behov.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges rodfrugterne i 1 spsk. olie pr. person, så de får godt med farve. Laves der mad til flere, kan man med fordel stege grøntsagerne ad flere omgange.
Skyl timianen, og hak den så fint som muligt.
Kom timian og de stegte grøntsager i et ildfast fad sammen med fløde og bouillon. Rør det godt rundt, og krydr med salt og peber.
Placér fisken henover grøntsagerne og lad retten bage i ca. 10 min., indtil fisken begynder at flage.
Servér fiskeretten med de kogte kartofler og en skive citron.
Kundekommentarer ()