0
Bagt kulmule i flødesovs med rodfrugter og kartofler

Bagt kulmule i flødesovs med rodfrugter og kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

kulmulefilet uden skind
1 min.
Fisken

Forvarm ovnen til 180 grader.

Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side.

kartofler
3 min.
Kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne under vand efter behov.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

rodfrugtmix i stave
10 min.
Grøntsagerne

Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges rodfrugterne i 1 spsk. olie pr. person, så de får godt med farve. Laves der mad til flere, kan man med fordel stege grøntsagerne ad flere omgange.

timianfløde 9%grøntsags bouillon
20 min.
Bagning

Skyl timianen, og hak den så fint som muligt.

Kom timian og de stegte grøntsager i et ildfast fad sammen med fløde og bouillon. Rør det godt rundt, og krydr med salt og peber.

Placér fisken henover grøntsagerne og lad retten bage i ca. 10 min., indtil fisken begynder at flage.

citron
30 min.
Anretning

Servér fiskeretten med de kogte kartofler og en skive citron.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
503 kcal
Fedt:
21,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,3 g
Kulhydrat:
46,6 g
heraf sukkerarter:
5,8 g
Kostfibre:
4,1 g
Protein:
31,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?