0
Bagt kuller i broccolisuppe med olivencreme og pinjekerner

Bagt kuller i broccolisuppe med olivencreme og pinjekerner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kullerfilet med skind
1 min.
Forbered fisken

Tænd ovnen på 140 °C. Skær fisken i portionsstørrelser, og læg den i et ildfast fad med skindsiden opad, der passer til størrelsen på fisken, så den ligger tæt til kanten og uden mellemrum mellem stykkerne. Krydr fisken med salt på begge sider.

Fisken bages i ovnen i ca. 10 min. før servering. Tjek den løbende under bagningen. Når skindet kan hives af fisken, er den færdig.

broccoliporrebagekartofler
5 min.
Hak grøntsagerne

Skræl kartoflerne og hak dem, samt broccoli og porre groft.

fløde 9%
15 min.
Lav suppen

Varm en gryde op ved middel varme. Steg porre, kartofler og broccoli i 1 tsk. olie pr. person under omrøring i ca. 5 min., indtil alt bliver gyldent. Hæld 3 dl vand i pr. person, og lad suppen simre i ca. 10 min., indtil kartoflerne er helt møre. Tilsæt fløden, og blend suppen med en stavblender, til den får en cremet konsistens.

Smag til med salt og peber.

pinjekerner
25 min.
Rist pinjekernerne

Pinjekernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

sorte oliven, uden stenPrimitivo surdejs bolle med fuldkorn
35 min.
Blend oliven og lun brødet

Bag eller rist bollerne som angivet på pakken.

Blend oliven i en blender eller med en stavblender, og tilsæt vand, indtil du har en lind creme. Smag til med salt og peber. 

40 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle og top med fisk, olivencreme og pinjekerner.

Servér brødet til.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
595 kcal
Fedt:
21,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,1 g
Kulhydrat:
59,5 g
heraf sukkerarter:
6,7 g
Kostfibre:
9,3 g
Protein:
35,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?