Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 140 °C. Skær fisken i portionsstørrelser, og læg den i et ildfast fad med skindsiden opad, der passer til størrelsen på fisken, så den ligger tæt til kanten og uden mellemrum mellem stykkerne. Krydr fisken med salt på begge sider.
Fisken bages i ovnen i ca. 10 min. før servering. Tjek den løbende under bagningen. Når skindet kan hives af fisken, er den færdig.
Skræl kartoflerne og hak dem, samt broccoli og porre groft.
Varm en gryde op ved middel varme. Steg porre, kartofler og broccoli i 1 tsk. olie pr. person under omrøring i ca. 5 min., indtil alt bliver gyldent. Hæld 3 dl vand i pr. person, og lad suppen simre i ca. 10 min., indtil kartoflerne er helt møre. Tilsæt fløden, og blend suppen med en stavblender, til den får en cremet konsistens.
Smag til med salt og peber.
Pinjekernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Bag eller rist bollerne som angivet på pakken.
Blend oliven i en blender eller med en stavblender, og tilsæt vand, indtil du har en lind creme. Smag til med salt og peber.
Fordel suppen i skåle og top med fisk, olivencreme og pinjekerner.
Servér brødet til.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kundekommentarer ()