Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Sæt vand over til kartofler. Tænd ovnen på 185 grader.
Kom kartoflerne i kogende, saltet vand og kog dem møre, ca. 15-20 min. Afdryp.
Snit porre og hvidløg fint. Kom begge dele i et lille ildfast fad. Top med fløde og krydr med salt og peber og en smule citronsaft. Sæt fadet i den varme ovn i ca. 10 min.
Skær fisken i flotte stykker. Tag faldet ud. Fyld ærter i og top med fisk. Krydr med salt og peber og bag i yderligere ca. 10 min, eller til fisken er akkurat gennemtilberedt.
Pluk imens salaten groft. Skub eller skræl rødbederne og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Anret salat med rødbeder, dryp med olivenolie og eddike og krydr med salt og peber.
Anret fisk med bagte grøntsager og fløde. Servér med kartofler, salat og resten af citronen.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften