0
Bagt kuller med dukkah, orzo-pasta, tomat, broccoli & basilikumsovs

Bagt kuller med dukkah, orzo-pasta, tomat, broccoli & basilikumsovs

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Tænd ovnen

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

kullerfilet uden skindorzo-pasta og basilikumsauce
1 min.
Så let er det:
Del fisken i portionsstykker. 

Tag den gennemsigtige folie af bakkerne, krydr med salt og peber, og dryp lidt god olivenolie over hele retten.

Bag bakkerne i den forvarmede ovn i 10 min. Tag bakkerne ud af ovnen, og placer et stykke fisk, godt krydret med dukkah, salt og peber, i midten af hver bakke. Dryp igen med lidt olivenolie over fisken, og bag hele herligheden i yderligere 8-10 min., til fisken netop er gennembagt.
15 min.
Anretning:

Sæt maden direkte på bordet, eller anret den på tallerkener.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?