0
Bagt kuller med gnocchi og rosenkål & mozzarella

Bagt kuller med gnocchi og rosenkål & mozzarella

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kullerfilet uden skindfrisk mozzarella
1 min.
Fisk:

Tænd ovnen på 225 grader.

Fisken deles i 2-3 stykker pr. person, og krydres med salt og peber. Vend fisken i lidt olivenolie i et ildfast fad, top hvert stykke fisk med en pæn skive mozzarella, og drys med lidt salt, sort peber, olivenolie og et par blade basilikum. Bag fisken i ovnen i 10-12 minutter. 

friske gnocchirosenkålrødløghvidløgbasilikum
5 min.
Gnocchi og rosenkål:

Start med at pille de yderste 2-3 blade af rosenkålene, og skær 2 mm af bunden. Del herefter rosenkålene i halve. Steg dem på en pande i god olivenolie, til de begynder at blive gyldne og karamelliserede. 

Pil og hak hvidløget fint imens.

Pil og snit rødløg fint. 

Kom halvdelen af det hakkede hvidløg på panden med rosenkål, og rist igennem et par minutter. 

Kom rødløg ved, og rist med i 1 minut.

Krydr med salt og peber. 

Sæt rosenkålene til side, og hold dem lune.

Kom de rå, ukogte gnocchi på panden, hvor du stegte rosenkål sammen med et par skefulde god olivenolie. Lad dem stege ved hård varme i 2-3 min., til de er gyldne og sprøde.

Kom det sidste hakkede hvidløg på panden sammen med plukkede og grofthakkede basilikumblade. (gem lidt til pynt).

Smag til med salt og peber.

basilikum
20 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?