0

Bagt kuller med grønt og ris

DDV og Skagenfood
Opskriften er udviklet af:
Fiskepakker
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Grønt:

100 g gulerødder i stave

200 g broccoli i små buketter

Ris:

75 g kogte ris

½ chili

2 fed hvidløg

Fisk: Læg fisken i et ovnfast fad, pres lidt limesaft over og drys salt og peber ovenpå. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn og bag fisken i ca. 20 minutter til den er mør.

Grønt: Blanchér gulerødderne og broccolien i kogende vand. Hæld grøntsagerne i en sigte og hold dem varme.

Ris: Kom vand i gryden og kog risene som anvist på pakken. Når der er 5 min tilbage af kogetiden, kommes der hakket hvidløg og chili ned til risene.

Server retten på en tallerken sammen med den varme fisk.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?