0

Bagt kuller med grønt og ris

DDV og Skagenfood
Opskriften er udviklet af:
Fiskepakker
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Grønt:

100 g gulerødder i stave

200 g broccoli i små buketter

Ris:

75 g kogte ris

½ chili

2 fed hvidløg

Fisk: Læg fisken i et ovnfast fad, pres lidt limesaft over og drys salt og peber ovenpå. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn og bag fisken i ca. 20 minutter til den er mør.

Grønt: Blanchér gulerødderne og broccolien i kogende vand. Hæld grøntsagerne i en sigte og hold dem varme.

Ris: Kom vand i gryden og kog risene som anvist på pakken. Når der er 5 min tilbage af kogetiden, kommes der hakket hvidløg og chili ned til risene.

Server retten på en tallerken sammen med den varme fisk.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK