0
Bagt hvilling med palmekålstzatziki og sprøde solsikkekerner

Bagt hvilling med palmekålstzatziki og sprøde solsikkekerner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Sæt ovnen på 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

solsikkekerner
5 min.
Rist kernerne

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

palmekålgrønkål
10 min.
Blanchér kålen

Sæt en gryde med kogende vand over at koge.

Riv kålen i mundrette stykker fra stilkene.

Kog kålen i 1 minut og overfør til en skål med koldt vand med en hulske.

Når kålene er afkølede, sigtes vandet fra. Pres det meste af vandet ud af kålene.

hvillingfilet med skind
20 min.
Bag fisken

Sæt ovnen på 140 °C varmluft. Skær fisken i portionsstykker, vend dem i 1 tsk. olie pr. person, og krydr med salt på begge sider. Læg dem i et ovnfast fad med skindsiden opad. Fadet skal passe til størrelsen på fisken, så den ligger tæt til kanten og uden mellemrum mellem stykkerne.

Fisken bages i ovnen med skindsiden opad i ca. 10 min. Tjek den løbende under bagningen. Når skindet kan hives af fisken, er den færdig.

græsk yoghurt, 10%hvidløg
25 min.
Rør dressingen

Hæld yoghurten i en skål og tilsæt fintrevet hvidløg.

Rør det godt rundt, tilsæt kålen og de ristede kerner og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér fisken med kartoflerne og kåltzatzikien. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
597 kcal
Fedt:
22,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,4 g
Kulhydrat:
48,1 g
heraf sukkerarter:
8,2 g
Kostfibre:
15,2 g
Protein:
42,5 g