Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt ovnen på 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær kartoflerne i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.
Sæt en gryde med kogende vand over at koge.
Riv kålen i mundrette stykker fra stilkene.
Kog kålen i 1 minut og overfør til en skål med koldt vand med en hulske.
Når kålene er afkølede, sigtes vandet fra. Pres det meste af vandet ud af kålene.
Sæt ovnen på 140 °C varmluft. Skær fisken i portionsstykker, vend dem i 1 tsk. olie pr. person, og krydr med salt på begge sider. Læg dem i et ovnfast fad med skindsiden opad. Fadet skal passe til størrelsen på fisken, så den ligger tæt til kanten og uden mellemrum mellem stykkerne.
Fisken bages i ovnen med skindsiden opad i ca. 10 min. Tjek den løbende under bagningen. Når skindet kan hives af fisken, er den færdig.
Hæld yoghurten i en skål og tilsæt fintrevet hvidløg.
Rør det godt rundt, tilsæt kålen og de ristede kerner og smag til med salt og peber.
Servér fisken med kartoflerne og kåltzatzikien.
Kundekommentarer ()