0

Bagt kuller med tomater, rosmarin og sedanipasta

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

gulerodporrerosmarincherry- eller blommetomaterKota-ost
1 min.
Bag grøntsagerne

Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft.

Hak guleroden og porren i tynde skiver og overfør til et stort ildfast fad med tomaterne og rosmarinen. Vend med 1 tsk olie pr. person og krydr med salt og peber.

Læg kotaosten henover og bag retten i ca. 20 min., indtil osten har fået godt med farve og grøntsagerne er blevet møre.

sedani, 50% fuldkorn
10 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på emballagen.

kullerfilet uden skind
15 min.
Skær fisken

Skær fisken i ca. 2x2 cm stykker og krydr stykkerne med salt.

20 min.
Bag fisken

Kom fisken og pasten i fadet med grøntsagerne og vend det godt rundt.

Bag yderligere 5 min., indtil fisken begynder at flage.

30 min.
Anretning

Servér pastaretten direkte fra ovnen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.