0
Bagt kullerfilet med grønkål, rødbeder, kapers og peberrod.

Bagt kullerfilet med grønkål, rødbeder, kapers og peberrod.

Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Husk at læse HELE opskriften grundigt igennem, inden du begynder at lave mad 

1. Tænd ovnen på 140 grader.

2. Skræl kartofler og rødbeder, og del dem i grove stykker.

3. Kog dem møre i rigeligt letsaltet vand i ca. 25-30 minutter.

4. Kom dem i et dørslag, og lad dem dampe godt af.

5. Mos dem sammen med en gaffel, og rør massen med generøse mængder af din bedste olivenolie.

6. Riv peberrod fint, og vend det i massen efterhånden som du smager på det – giv det så meget du kan lide. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

7. Pluk bladene af kålen, og skyl den grundigt i 2 hold koldt vand - dræn i en salatslynge.

8. Rist det ordnede grønkål på en varm pande i lidt neutral olie og en klump frisk smør i 2-3

minutter. Smag til med lidt salt og masser af sort peber.

9. Riv halvdelen af parmesanen, og vend det sammen med den lune kål.

10. Del fisken i portionsstykker. Krydr dem på begge sider med salt og peber. Læg dem med skindsiden opad i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. Dryp med lidt olivenolie, og sæt fadet i en 140 grader varm ovn, og bag fisken i 12-14 min.

Anretning: Som vist på billedet. Drys kål med kapers, og riv det sidste parmesan over. Løft forsigtigt skindet af fisken ved bordet.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?