0
Bagt kulmule med dildris og spidskålssalat med abrikoser

Bagt kulmule med dildris og spidskålssalat med abrikoser

Tilberedningstid:
40 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminrisDild-ris krydderi
1 min.
Ris

Tænd ovnen på 200 grader.

Bring 1,5 dl vand pr. pers., du laver mad til, i kog i en kedel eller en lille gryde.

Hæld lidt olivenolie i et ildfast fad, og smør det ud i fadet. 

Tilsæt ris, salt og halvdelen af krydderiblandingen, rør det sammen, og spred det hele jævnt ud i fadet.

Tilsæt det kogende vand, rør rundt, og dæk godt til med først bagepapir og så alufolie.

Sæt det i ovnen, og bag i ca. 18-20 min., til det meste af vandet er absorberet.

hvidløgcitronmayonnaiseDild-ris krydderi
5 min.
Marinade

Bland finthakket hvidløg, revet citronskal, citronsaft, mayonnaise, en smule honning eller sukker samt det sidste af krydderiblandingen i en lille skål.

kulmulefilet med skind
20 min.
Fisk

Del fisken i portionsstykker, krydr begge sider af fisken godt med salt og peber, og fordel marinaden på toppen (kødsiden) af fisken.

Tag efter 18-20 min. risene ud af ovnen, og løft forsigtigt folien.

Læg fisken med skindsiden nedad oven på risene, luk igen, og sæt det hele tilbage i ovnen.

Bag igen i ca. 10-12 min., til risene er luftige, og fisken er gennembagt og mør.

spidskålcitrontørrede abrikoser
25 min.
Spidskålssalat med abrikoser

Snit spidskål, så fint du kan - brug gerne et mandolinjern.

Kom den snittede kål i en skål, drys med lidt fint salt, og knug salten ind i kålen med dine hænder.

Lad kålen salte 5 min., og vend den letsaltede kål med hakkede abrikoser, lidt citronsaft, sukker eller honning samt god olivenolie. 

40 min.
Anretning

Anret som vist på billedet.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Dild-ris krydderi indeholder: 60% tørrede dildspidser, 15% paprikaflager, 10% dildfrø, 10% gurkemeje, 5% hvid peber

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?