Start med at tænde ovnen på 170 grader varmluft - til fisken.
Kom sorghum i en gryde med rigeligt koldt vand og lidt salt - kog i ca. 15-20 minutter. Dræn vandet fra og lad dem dryppe af i en sigte et par minutter.
Skrub gulerødderne grundigt og halvér dem på langs.
Varm en stor pande op på middelvarme, tilsæt en smule olivenolie og steg gulerødderne, til de har taget godt med farve og er blevet møre med bid - ca. 7-10 min. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Tag fisken ud af køleskabet og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker. Krydr med salt og peber og læg den i et smurt ildfast fad med skindsiden opad. Bag fisken i ovnen, til du uden problemer kan fjerne skindet med fingrene. Ca. 15 min.
Kom creme fraichen op i en lille kasserolle og kog den en smule ind, så den tykner let.
Pil skalotteløget og hak det super fint med en skarp kniv. Pluk estragonbladene af stilken og hak dem ligeledes fint.
Når creme fraichen er kogt lidt ind, trækker du den fra varmen og tilsætter estragon, skalotteløg og masser af fintrevet citronskal. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Anret sorghum i bunden af en dyb tallerken med fisken ovenpå og gulerødderne ved siden af. Slut af med at komme sauce henover fisken.
Velbekomme!
Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.
Kundekommentarer ()