0
Bagt kulmule/hvilling med estragonsauce, stegte gulerødder og sorghum

Bagt kulmule/hvilling med estragonsauce, stegte gulerødder og sorghum

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

sorghum
1 min.
Sorghum

Tænd ovnen på 170 grader varmluft.

Kom sorghum i en gryde med rigeligt koldt vand og lidt salt, og kog i ca. 15-20 min.

Dræn vandet fra, og lad dem dryppe af i en sigte et par minutter.

gulerødder
5 min.
Gulerødder

Skrub gulerødderne grundigt, og halvér dem på langs.

Varm en stor pande op på middelvarme, tilsæt en smule olivenolie, og steg gulerødderne i ca. 7-10 min., til de har taget godt med farve, og er blevet møre med bid. Krydr med salt og friskkværnet peber.

kulmulefilet med skind
15 min.
Fisken

Tag fisken ud af køleskabet, dup den tør med et stykke køkkenrulle, og del den i kuvertstykker.

Krydr med salt og peber, og læg den i et smurt ildfast fad med skindsiden opad.

Bag fisken i ovnen i ca. 15 min., til du, uden problemer, kan fjerne skindet med fingrene.

estragoncitronskalotteløgcreme fraiche 38%
20 min.
Sauce

Kom creme fraiche op i en lille kasserolle, og kog den en smule ind, så den tykner let. 

Pil skalotteløget, og hak det super fint med en skarp kniv. Pluk estragonbladene af stilken, og hak dem ligeledes fint. 

Når creme fraichen er kogt lidt ind, trækker du den fra varmen, og tilsætter estragon, skalotteløg og masser af fintrevet citronskal. Smag til med salt og friskkværnet peber.

30 min.
Anretning

Anret sorghum i bunden af en dyb tallerken med fisken ovenpå og gulerødderne på siden. Slut af med at komme sauce henover fisken.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
862 kcal
Fedt:
50,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
16,5 g
Kulhydrat:
65,9 g
heraf sukkerarter:
15,6 g
Kostfibre:
8,7 g
Protein:
33,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?